TIAVI: Tikkurilankosken pato avattava

Tikkurilan-Aviapoliksen vihreät:
Tikkurilan pato avattava kaloille ja melojille

Tiedote 26.5.2015

Tikkurilan-Aviapoliksen vihreät esittävät Tikkurilankosken padon avaamista kaloille ja melojille. Pato on huonossa kunnossa ja Vantaan kaupunki suunnittelee sen korjaamista. Korjaamisen ja purkamisen kustannukset on arvioitu tähän mennessä suunnilleen yhtä suuriksi.

– Vanhankaupunginkosken avaaminen on saanut Helsingissä suurta kannatusta ja se luo aivan uusia mahdollisuuksia tehdä Tikkurilankoskesta vapaa-ajankalastuksen uusi vetovoimainen kohde. Vaelluskalat hyötyvät, kun yksi este poistuu. Toki myös Kirkonkylänkoski pitää avata vaelluskaloille. Avatusta Tikkurilankoskesta tulisi turisteja vetävä kalastuspaikka, joka mahdollistaa myös koskenlaskun, visioi Tikkurilan-Aviapoliksen vihreiden puheenjohtaja Jouni Vauhkonen.

Padon osittainenkin purkaminen helpottaisi padon hoitoa ja palauttaisi upean koskimaiseman, joka jatkuisi parisataa metriä yläjuoksulle päin.

Nykyinen kalaporras toimii huonosti. Kaupunki joutuu puhdistamaan kalatietä säännöllisesti.

– Padolla ei ole nykyisellään muuta tehtävää kuin toimia muistona lyhyestä historiallisesta ajasta, jolloin entisen vernissatehtaan myllyt saivat siitä energian. Patoja on Suomessa paljon, kalojen kulkuteitä todella vähän, perustelee Vauhkonen esitystä.

Lisätietoja
Jouni Vauhkonen
jouni.vauhkonen [at] vihrat.fi
050-363 8773

Kommentointi on tällä hetkellä suljettuna.